با مطلب آشنایی با انواع DNS Record از دیبا سرور و دسته آموزش های عمومی در خدمت شما هستیم و قصد داریم تا در مورد اینکه DNS Record چیست صحبت کرده و به معرفی انواع رکورد های DNS هاست بپردازیم.
Domain Name System یا همان DNS در حقیقت به عنوان یک دایرکتوری یا دیتابیس شناخته می شود که به شناسایی و سازماندهی آدرس های اینترنتی می پردازد. این سیستم کمک می کند تا افراد با وارد کردن آدرس یک دامنه به سایت و آدرس مورد نظر دسترسی پیدا کنند. به طور دقیق تر می توان توضیح داد که DNS آدرس های انسانی یا همان نام دامنه ها را به IP Address برای کامپیوتر ترجمه و تبدیل می کند.
DNS دارای Record های مختلفی مثل A ، CNAME ، TTL ، TXT و … است که در ادامه با مقاله آشنایی با انواع DNS Record همراه دیبا سرور باشید تا به توضیح در مورد پرکاربرد ترین رکورد های DNS بپردازیم.
آشنایی با AAAA Record
رکورد AAAA یک نام دامنه را به آدرس IPv6 سرور میزبان دامنه برگردانده و نمایش می دهد. از AAAA Record برای پیدا کردن IP Address یک سیستم متصل به اینترنت از یک نام استفاده می شود و برای نمایش هاست نیم به IP Address هاست کاربرد دارد.
رکورد AAAA تقریبا شبیه به رکورد A می باشد اما با این تفاوت که اجازه مشخص کردن IPv6 سرور را می دهد.
آشنایی با A Record
یک رکورد A که به عنوان رکورد Address یا هاست شناخته می شود ، وظیفه اتصال دامنه اینترنتی به IP Address سرور یا همان میزبان سایت و دامنه را بر عهده دارد.
آشنایی با CNAME Record
یک رکورد CNAME نام استاندارد ، رکورد Aliasases یا دیگر نام های دلخواه و مورد نظر را به نام دامنه واقعی مربوط به رکورد CNAME متصل می کند. به طور مثال دامنه dibaserver.com را می توان به www.dibaserver.com هدایت کرد.
آشنایی با MX Record
رکورد MX که با نام Mail Exchange Record نیز شناخته می شود ، وظیفه ارسال ایمیل های دامنه به سروری که اکانت های کاربری دامنه در آن میزبانی می شود را بر عهده دارد.
آشنایی با NS Record
رکورد NS یا Name Server Record مشخص می کند که کدام سرور اطلاعات DNS را برای یک دامنه ارسال کند. معمولا برای دامنه دو Name Server اولیه و ثانویه یا همان Name Server Primary و Name Server Secondary ایجاد می شود.
آشنایی با PTR
از PTR معمولا برای جست و جوی DNS معکوس و DNS-SD استفاده می شود و به یک نام استاندارد اشاره می کند.
آشنایی با SOA
Start Of Authority یا SOA در حقیقت تعیین کننده این است که در DNS zone چه اطلاعاتی استفاده و نمایش داده شود.
اطلاعاتی مثل domain serial number ، ایمیل صاحب دامنه ، نیم سرور ها و …
آشنایی با TXT Record
رکورد TXT در حقیقت از جمله رکورد های متنی شناخته می شود که اطلاعات قابل خواندن برای ماشین را ارائه می کند.
مواردی مثل DNS-SD, DMARC, DKIM و … هستند که معمولا از آنها برای ارائه توضیحات و اطلاعات برای SPF یا سیستم تایید هویت ایمیل ها کاربرد دارد.
آشنایی با URL Record
URL یا Uniform Resource Locator آدرس یک صفحه از وب سایت در اینترنت است که با وارد کردن URL در مرورگر می توانید به یک سایت یا یک صفحه خاص از یک سایت دسترسی داشته باشید.
آشنایی با TTL Record
رکورد TTL یا Time to Live Record در حقیقت تعیین کننده زمان مورد نیاز برای انجام تغییرات و به روز رسانی اطلاعات DNS یا سایر رکورد ها می باشد. در مورد TTL در مطلب TTL یا Time To Live چیست؟ به طور کامل توضیح دادیم.